English          
Industrial Measurement & Control, CEM systems, measuring vans, shelter, analysers and gasconditiongcomponents
Laboratory equipment, color-, ph-, ion selective-, polari-, refracometers
Farmer measurements, NH3, emmision
Reduced Oxygen Reduced Breathing Device, Gas mixing systems
Refractometers, Color measurements and Calcium
Service, Preventive and corrective maintenance, 24/7 contracts
Marine emission monitoring
Home > Producten > Vloeistofanalyse > Kemtrak > FL007 Olie in wateranalysator

Filter.

Type hieronder om het element te zoeken


Type meting


Show More

MeettechniekShow More

Merk

Show More

IndustrieShow More

FL007 Olie in wateranalysator

De Kemtrak FL007 is een olie-in-watermonitor op basis van een optische vezel-sonde. Een ultramoderne gecombineerde fluorescentie- en turbiditeitsmeting verzekert betrouwbare continue monitoring van olie- en koolwaterstofverontreiniging in water.

Minerale oliën die rijk zijn aan aromatische inhoud zullen fluoresceren bij belichting met ultraviolet licht. De intensiteit van deze fluorescentie is afhankelijk van het polyaromatische koolwaterstof (PAK) -gehalte van de olie. Typische oliën die fluoresceren omvatten stookolie, ruwe olie, hydraulische olie en transformatorolie.

Elke olie heeft zijn eigen unieke fluorescentie-intensiteit als gevolg van zijn specifieke PAK-gehalte. De gecombineerde fluorescentie van zowel opgeloste als gedispergeerde olie in water kan worden gemeten en gecorreleerd met het oliegehalte. Opgeleid gas en vaste stoffen aanwezig in de stroom zullen niet fluoresceren en hebben daarom geen invloed op de meting. Niet-minerale oliën of koolwaterstoffen met een laag aromatisch gehalte mogen echter niet fluoresceren. Koolwaterstoffen en oliën met een lage oplosbaarheid in water zullen resulteren in een troebele oplossing die gemakkelijk kan worden gedetecteerd met behulp van de dubbele turbiditeitsmeting die de operator onmiddellijk op de hoogte stelt van lekken of vervuiling, wat resulteert in een hoge meetzekerheid.

De onderdompelingssonde heeft dezelfde afmetingen als industriestandaard Ø 12 mm PG 13,5 pH-sensoren waardoor een reeks standaard fittingen en intrekbare sondehouders kunnen worden gebruikt.

Standaardfuncties zijn 16 linearisatietabellen voor het schakelen van meerdere producten, nulstelling op afstand, automatische reinigingscyclus en signaalfiltering. De robuuste industriële glasvezelsonde met krasbestendige saffieroptiek, geen elektronica en geen bewegende delen zijn goed geschikt voor zowel gewone als gevaarlijke omgevingen. Een ingebouwde grafische op internet gebaseerde interface maakt bediening, kalibratie, validatie en datatrending op afstand mogelijk met behulp van een standaard webbrowser.

FL007

Voordelen

  • Gelijktijdige UV-fluorescentie en troebelheid
  • Hygenische Ø 12 mm PG 13.5 onderdompelingssonde
  • Realtime inline meting
  • Kalibratie voor 16 verschillende olietypen
  • Geschikt voor gebruik in een gevaarlijke omgeving
  • Alarm, 4-20mA en Modbus-communicatie
  • ATEX Exd IIB + H2 T6 IP66 Categorie II 2 G (optioneel)
  • Kemtrak FL007 UV-fluorescentie fotometer en turbidimeter

Hoe het werkt
Het principe van is dat olie met een aromatisch gehalte licht op één golflengte absorbeert en licht op tweede golflengte uitzendt

Principe van fluorescentie

Documentatie

Kemtrak FL007 UV fluorescence photometer and turbi Kemtrak FL007 UV fluorescence photometer and turbidimeter

Ankersmid engineert, levert en pleegt service aan analyse apparatuur, tot complete CEM systemen en proces systemen in bijbehorende analysehuizen. Zij worden gebruikt in de industriële procestechniek, laboratoria, luchtmacht, staltechnieken en biogas installaties

Ankersmid Process
Samuel Morsestraat 4
7442 DH Nijverdal
Netherlands


(31)-0548-59 59 69
(31)-0548-62 19 72
info@ankersmid.com

© 2024 - Ankersmid Group