English          
Industrial Measurement & Control, CEM systems, measuring vans, shelter, analysers and gasconditiongcomponents
Laboratory equipment, color-, ph-, ion selective-, polari-, refracometers
Farmer measurements, NH3, emmision
Reduced Oxygen Reduced Breathing Device, Gas mixing systems
Refractometers, Color measurements and Calcium
Service, Preventive and corrective maintenance, 24/7 contracts
Marine emission monitoring
Home > Applicaties > Zuiverheids metingen van MEG (monoethylene glycol)

Zuiverheids metingen van MEG (monoethylene glycol)

MEG is een belangrijke grondstof voor de productie van polyestervezels. De kwaliteit van de vezels is afhankelijk van de zuiverheidsgraad van de MEG voorganger.Zuiverheids metingen van MEG (monoethylene glycol)MEG is een belangrijke grondstof voor de productie van polyestervezels. De kwaliteit van de vezels is afhankelijk van de zuiverheidsgraad van de MEG voorganger. MEG wordt daarom gezuiverd van verontreinigingen (bijvoorbeeld diethyleenglycol) door het passeren van de stroom door een ionenuitwisselingskolom. Na verloop van tijd zullen de prestaties van de kolom verslechteren en zullen onzuiverheden beginnen door te breken.

MEG vezels moeten voldoen aan de analytische zuiverheid testen om verkoopbaar te zijn. Bovendien moeten de ionuitwisselende kolommen nauwkeurig worden vervangen. Om zowel kolom afval als een onzuiver product te vermijden.

De traditionele offline methode voor MEG kwaliteitscontroles is gebaseerd op het trekken van samples voor laboratoriumanalyse. Het laboratorium systeem vergelijkt het UV transmissie sample bij een golflengte (220 nm, 240 nm, 275 nm, 350 nm) of gedemineraliseerd water bij dezelfde golflengten. Omdat pure MEG niet wordt opgenomen in het UV-gebied geeft het een eenvoudig principe: hogere transmissie = hogere zuiverheid. MEG vezels moeten ten minste 97% doorlating bij 220 nm hebben.

Voor het OMA systeem geldt hetzelfde principe maar met enorme voordelen, waaronder: (1) een continue analyse update per seconde, in tegenstelling tot langzame sample transport voor discrete lab metingen; (2) een snelle respons en lokalisering van gebreken in de ionenwisseling kolom; (3) volledig geautomatiseerd samplingsysteem normaliseert metingen op gedestilleerd water; (4) de installatie van het systeem in de buurt van de bemonstering zodat proces aanpassingen makkelijker gedaan kunnen worden

Documentatie

Measuring Purity of MEG (monoethylene glycol) Measuring Purity of MEG (monoethylene glycol)

Ankersmid engineert, levert en pleegt service aan analyse apparatuur, tot complete CEM systemen en proces systemen in bijbehorende analysehuizen. Zij worden gebruikt in de industriële procestechniek, laboratoria, luchtmacht, staltechnieken en biogas installaties

Ankersmid Process
Samuel Morsestraat 4
7442 DH Nijverdal
Netherlands


(31)-0548-59 59 69
(31)-0548-62 19 72
info@ankersmid.com

© 2024 - Ankersmid Group