English          
Industrial Measurement & Control, CEM systems, measuring vans, shelter, analysers and gasconditiongcomponents
Laboratory equipment, color-, ph-, ion selective-, polari-, refracometers
Farmer measurements, NH3, emmision
Reduced Oxygen Reduced Breathing Device, Gas mixing systems
Refractometers, Color measurements and Calcium
Service, Preventive and corrective maintenance, 24/7 contracts
Marine emission monitoring
Home > Applicaties > Meten van TBC
Polymerisatieremmers zijn chemische stoffen die reactieve monomeren stabiliseert en polymerisatie voorkomtMeten van TBCApplicatie Samenvatting
  • Analyt: tert-butyl catechol (TBC)
  • Detector: OMA-300 
  • Process Analyzer
  • Proces Stroom: butadieen
  • Zero Fluid: Pure isopropanol
  • Meetbereik: 0-200 ppm

Introductie:
Polymerisatieremmers zijn chemische stoffen die reactieve monomeren stabiliseert en polymerisatie voorkomt. Indien te weinig inhibitor wordt toegevoegd aan een reactief monomeer kan er polymerisatie optreden in leidingen en vaten. Anderzijds, als er teveel inhibitor wordt toegevoegd kan het eindproduct moeite hebben met polymeriseren op een aangegeven stadium.

Monitoring tert-Butyl Catechol (TBC) in butadien

TBC wordt gewoonlijk toegevoegd als een polymerisatieremmer aan monomeren zoals butadien en styreen. De concentratie van TBC in monomeer moet worden geregeld op ongeveer 100 ppm om  spontane polymerisatie en afval te voorkomen.

TBC heeft een duidelijke UV-absorptie curve die het OMA systeem toestaat om  real-time concentratie gemakkelijk te  controleren. De “full-spectrum” analyse is van cruciaal belang voor de differentiatie van TBC absorptie van andere onzuiverheden zoals tolueen.

Aangezien zuivere vloeistof butadien zeer moeilijk te bereiden is voor systeem blanking doeleinden (d.w.z. bij normale temperaturen en drukken), wordt er zuiver isopropanol gebruikt om het instrument op nul te zetten. De full-spectrum analyse maakt normalisatie van de discrepantie tussen het butadien spectrum en isopropanol spectrum mogelijk.

De OMA voert continu de TBC outputs door naar de hoofdcomputer van de fabriek, het verstrekt nieuwe metingen met een interval van 1 seconde - veel sneller dan de traditionele HPLC voor deze toepassing (15 minuten interval). Responstijd is van cruciaal belang om snel te reageren op plotselinge veranderingen in de TBC concentratie.

Documentatie

Measuring TBC (Polymerazation inhibitor) Measuring TBC (Polymerazation inhibitor)

Ankersmid engineert, levert en pleegt service aan analyse apparatuur, tot complete CEM systemen en proces systemen in bijbehorende analysehuizen. Zij worden gebruikt in de industriële procestechniek, laboratoria, luchtmacht, staltechnieken en biogas installaties

Ankersmid Process
Samuel Morsestraat 4
7442 DH Nijverdal
Netherlands


(31)-0548-59 59 69
(31)-0548-62 19 72
info@ankersmid.com

© 2024 - Ankersmid Group